Data: 2011-06-13 12:58:44
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 13 Jun 2011 11:49:15 +0200, jagr napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:16linwu2jyfya$.w31i7yxgwu1$.dlg@40tude.
net...
>
> Wątróbki jak wątróbki.
> Kiedyś chciałem znaleźć w necie sposób (technologię) konserwowania ryb w
> puszkach, która kompletnie unicestwia ości. Ości w konserwach są kruche i
> nie zauważa się ich w czasie jedzenia. W przetworach domowych trzeba
> starannie
> filetować. Zna ktoś z Was tę tajemnicę? Jak zrobić potrawę, żeby nie trzeba
> było
> bawić się z grzebaniem i wyczesywaniem ości? Jak oni to robią?
Podczas sterylizacji w autoklawie, w lekko kwaśnym środowisku, ości się
rozpuszczają.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|