Data: 2011-06-14 13:23:54
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 14 Jun 2011 08:24:42 +0200, jagr napisał(a):
> Użytkownik "Paulinka" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:it4n2c$5l6$...@n...news.atman.pl...
> W dniu 2011-06-13 11:49, jagr pisze:
>> Kiedyś chciałem znaleźć w necie sposób (technologię) konserwowania ryb w
>> puszkach, która kompletnie unicestwia ości. Ości w konserwach są kruche
>> i nie zauważa się ich w czasie jedzenia. W przetworach domowych trzeba
>> starannie
>> filetować. Zna ktoś z Was tę tajemnicę? Jak zrobić potrawę, żeby nie
>> trzeba było
>> bawić się z grzebaniem i wyczesywaniem ości? Jak oni to robią?
>
>| Wpisz w google groups 'smakołyk rybny'.
>
> Niestety tam piszą o zalewie octowej.
> A konserwa dorsz w pomidorach lub w oleju nie jest wcale kwaśna.
W pomidorach jest kwas. A do ryb w oleju warto dodać NIECO octu,
niekoniecznie musi być to silnie wyczuwalny kwas. I wtedy tylko trzeba dać
potrawie więcej czasu - na pewno się ości zmiękczą.
> Jak unicestwili ości?
Kwasem :-)
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|