Data: 2011-06-14 06:24:42
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: "jagr" <j...@W...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paulinka" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:it4n2c$5l6$...@n...news.atman.pl...
W dniu 2011-06-13 11:49, jagr pisze:
> Kiedyś chciałem znaleźć w necie sposób (technologię) konserwowania ryb w
> puszkach, która kompletnie unicestwia ości. Ości w konserwach są kruche
> i nie zauważa się ich w czasie jedzenia. W przetworach domowych trzeba
> starannie
> filetować. Zna ktoś z Was tę tajemnicę? Jak zrobić potrawę, żeby nie
> trzeba było
> bawić się z grzebaniem i wyczesywaniem ości? Jak oni to robią?
| Wpisz w google groups 'smakołyk rybny'.
Niestety tam piszą o zalewie octowej.
A konserwa dorsz w pomidorach lub w oleju nie jest wcale kwaśna.
Jak unicestwili ości?
|