Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
STED!not-for-mail
From: jadryś <a...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wątróbki z dorsza.
Date: Thu, 16 Jun 2011 23:05:56 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 35
Message-ID: <itdr77$ekf$2@news.onet.pl>
References: <1xh8ijm0uw5cv.bgalodz05s2c$.dlg@40tude.net> <it39q9$b4l$2@news.onet.pl>
<16linwu2jyfya$.w31i7yxgwu1$.dlg@40tude.net> <it4n72$o5g$1@news.onet.pl>
<it4pug$4pb$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: public69688.cdma.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1308258343 14991 188.47.144.56 (16 Jun 2011 21:05:43 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 16 Jun 2011 21:05:43 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.17) Gecko/20110414
Thunderbird/3.1.10
In-Reply-To: <it4pug$4pb$1@news.onet.pl>
X-Antivirus: avast! (VPS 110616-1, 2011-06-16), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:336489
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-06-13 12:48, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Użytkownik "jadryś" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:it4n72$o5g$1@news.onet.pl...
>>
>> Myślałem że 11-tego już będzie po połowie. Z tego co się orientuje,
>> to na Bałtyku teraz posucha na dorsze. Ale jak to z rybami - nigdy
>> nie wiadomo co będzie. Ja planuję taki wypad dopiero po wakacjach.
>
> Z tą posuchą to chyba tak nie ejst. Nie dalej jak 2 tygodnie temu
> jadłam pysznego dorsza. Przyjechał znad morza świezutki, tylko
> wypatroszony.
Pewnie kupiony u rybaków;-)
>
>> Przepis wyglada smakowicie, ale raczej nie dla mnie, - mieszkańca
>> głębi lądu;-). - W sklepie takiego towaru nie dostanie. Jeszcze
>> gorzej sprawa wygląda ze złowieniem samemu. Efekty moich
>> dotychczasowych wypraw raczej nie powalają na kolana.
>>
> U mnie nikt nie łowi, w sklepie głównie mrożona ryba. Ale dowiedziałam
> się, że znajomy przywozi rybę. Świeżo złowioną, tylko trzymaną w
> chłodzie, żadne mrożenie. Zaryzykowałam. I teraz innej ryby sobie nie
> wyobrażam ;) Za ten smak dałabym się chyba pokroić ;)
> Nie ma to jak świeża ryba :)
>
> Pozdrawiam,
> Justyna Vicky S.
A u mnie prawie wszyscy łowią, ale ryby i tak się kupuje przeważnie w
sklepie. Po propstu w ostatnich czasach w Polsce nie idzie złowić nawet
płotki wielkości palca.
Oczywiście masz rację, - mrożona ryba wiele traci na smaku. Wyjątkiem
jest tu węgorz, przynajmniej dla mnie, - mrożony i później smażony ma
lepszy smak niż świeży.
|