Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z łezką w oku. Re: Z łezką w oku.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Z łezką w oku.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z łezką w oku.
Date: Wed, 28 Feb 2018 19:43:12 +0100
Organization: private
Lines: 68
Message-ID: <o...@t...home>
References: <5a9493f9$0$558$65785112@news.neostrada.pl>
<5a966855$0$573$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
<5a96ebf1$0$598$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 178-37-188-254.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1519843399 2475 178.37.188.254 (28 Feb 2018 18:43:19
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Feb 2018 18:43:19 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380282
Ukryj nagłówki

W dniu .02.2018 o 18:51 Trybun <c...@j...ru> pisze:

> W dniu 2018-02-28 o 15:50, Trefniś pisze:
>>
>>>>
>>>
>>> Pytanie tylko o co chodzi, o lata młodości czy o smaki? Bo ten chleb
>>> domowy dzisiaj raczej nie rzuca na kolana smakiem.
>>>
>>
>> :O
>> Ale to piszesz o swoim chlebie, albo XL-ki, albo jej babci?
>> Bo chleb domowy w przeważającej części przypadków jest przepyszny w
>> porównaniu z piekarnianym.
>>
>> Ale muszę też przyznać, że ostatnio zaskoczył mnie pozytywnie Chleb
>> Rustykalny z piekarni Hert z Jelcza Laskowic.
>>
>
> Nie, ja piszę to z pozycji konsumenta. Na mojej wsi jest parę gospodyń
> którym chce się jeszcze piec chleb. Próbowałem każdego z nich. Zapach
> pieczenia wręcz powala, ale później jest już tylko gorzej. Nie wiem
> dlaczego ale wszystkie za mocno go spiekają. Ale pal licho spieczenie
> gdy jest jeszcze ciepły i mięciutki , przynajmniej dla mnie całkiem
> niezajadły robi się po ostygnięciu. Skorka twarda że aby pogryźć to
> trzeba porządnie nadwyrężać szczęki. Nie znam tego Rustykalnego z
> Jelcza, ale w pobliskim miasteczku jest jeszcze parę piekarenek
> (niestety z roku na rok jest ich coraz mniej) w których idzie kupić
> niezły chleb.

OK, już rozumiem intencje.
U mnie dopracowanie się własnego przepisu na chleb codzienny (czyli bez
udziwnień, taki, który można jeść miesiącami bez niechęci) trwa już długo
- do teraz :)

Ten rustykalny (pszenny, nawet nierazowy) cała moja rodzina je ze smakiem.

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.02 XL
01.03 Waldemar
01.03 XL
02.03 Trybun
02.03 Trybun
02.03 Trybun
02.03 XL
02.03 XL
02.03 XL
04.03 Trybun
04.03 Trybun
04.03 XL
04.03 XL
05.03 Waldemar
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?