Data: 2012-11-01 17:50:49
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 1 Nov 2012 18:46:06 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1csfltdvrygbr$.1llvmtivs9pvm$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 31 Oct 2012 21:26:59 +0100, u...@d...invalid napisał(a):
>>
>>
>> Aicha chciała tylko pokazać, ze tylko co zagramaniczne, to godne
>> smakowania
>> dla Polaka 3333-)
> ja osobiście wolę szynkę wędzoną w zimnym dymie, obszytą w płótno i
> dojrzewającą minimum 3 miesiące na tradycyjnym strychu.
Do takiej to się dopiero zbieram, nie wiem tylko, czym zastąpić "tradycyjny
strych", bo mój blachą kryty na pewno się nie nadaje. Może skorzystamy z
sąsiadowego, dachówkowego :-)
> Można ją kroić na cieniusieńkie plastry i smakować z domowej roboty
> musztardą. A jakby tak się trafił dobry domowy chleb ....
> pozdr
> Stefan po powrocie z cmentarza degustujący tradycyjny miodzik turecki...
Miooooodzik, mówisz??? - to ja zaraz pogonię pana męża po menzurkę, niech
spuści trochę naszego trójniaka z balonu, bo pewnie już zlewać w butelki
przyjdzie i trzeba posmakować :-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|