Data: 2012-11-01 18:10:26
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 01 Nov 2012 19:07:51 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-11-01 18:24, Ikselka pisze:
>
>>>>>> Współczesna dieta jest bardzo bogata w białko (niektórzy dietetycy sądzą
>>>>>> nawet, że jesteśmy przebiałczeni), w wapń i w ogóle jesteśmy lepiej
>>>>>> odżywieni w porównaniu z zapotrzebowaniem, jakie ma współczesny człowiek
>>>>>> (inne warunki przede wszystkim pracy i bytowania niż kiedyś).
>>>>>
>>>>> Problem polega na tym, że mimo znacznie lepszej dostępności tych
>>>>> lepszych produktów wybieramy te gorsze. Bo komuna z karpia zrobiła super
>>>>> rybę, z szynki smakołyk, z piersi kurczaka esencję wartości ożywczych.
>>>>
>>>> Jamon Serrano czy prosciutto crudo to też śmieci wg Ciebie?
>>>>
>>> Właśnie w tym problem, że większość moich znajomych nawet nie wie co to
>>> jest.
>>
>> Aicha chciała tylko pokazać, ze tylko co zagramaniczne, to godne smakowania
>> dla Polaka 3333-)
>
> Jak zwykle nie trafiłaś. Że szynka nie musi być farbowanym zewłokiem
> ociekającym wodą i pokrywającym się obślizgłą mazią po 2 dniach.
Nie zarejestrowałam tego na mojej. Sklepowej tu oczywiście nie rozważam, no
ale jeśli o nią chodzi, to TO przede wszystkim nie jest szynka..
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|