Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Żurrrrr Re: Żurrrrr

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Żurrrrr

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!plix.pl!newsf
eed1.plix.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.c
om!nntp.giganews.com!postnews.google.com!v42g2000yqj.googlegroups.com!not-for-m
ail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Żurrrrr
Date: Thu, 12 Feb 2009 07:03:14 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 36
Message-ID: <c...@v...googlegroups.com>
References: <gn13us$a71$1@nemesis.news.neostrada.pl> <gn13qd$7ol$1@opal.icpnet.pl>
<gn15ba$ci4$1@nemesis.news.neostrada.pl> <gn15te$9d9$1@opal.icpnet.pl>
<gn1892$gvr$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.6.211.193
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1234450995 4620 127.0.0.1 (12 Feb 2009 15:03:15 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Feb 2009 15:03:15 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: v42g2000yqj.googlegroups.com; posting-host=83.6.211.193;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320221
Ukryj nagłówki

On 12 Lut, 14:21, Jan Werbiński <j...@j...com>
wrote:
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w
wiadomościnews:gn15te$9d9$1@opal.icpnet.pl...
>
> > To jest zakwas, ktory producent zrobil i zapakowal w butelki ;)
> > Jedyny obrazek, jaki znalazlam tohttp://www.zphbanpol.com.pl/?a=3
> > Czesto w sklepach stoi w lodowce, stad moja teza o braku konserwantow, a w
> > skladzie ma wlasnie maka zytnia.
>
> Ale po co mam chodzić po sklepach, jeżeli wszystkie składniki mam w domu w
> ilościach wystarczających na obiad  dla 1000 osób???
> Nie wydaje Ci się to bez sensu???
>
> Zakwas do chleba robię bez problemu. Pytanie teraz jak kwasić mąkę na żurek?
>
> --
> Jan Werbiński       O0oo....._[:]) bul, bul, bul
> Prywatnahttp://www.janwer.com/
> Nasza siechttp://www.fredry.net/

Ludzie z nizin (niziołki - np z Bił_go_raj_a) używają do żuru mąki
żytniej, Ja - góral, wolę owies - żurek nie jest gorzkawy.
Jeżeli twój zakwas pachnie kwaśnym mlekiem (fermentacja mlekowa -
wystarczy wymieszać go z odrobiną wody i wlać odcedzony na wrzątek -
to będzie to żur. Żur powstaje z fermentacji mlekowej (bakterie) jak
chleb, kiszona kapusta, ogórki i buraki na barszcz. Fermentacje inne
to alkoholowa (piwo - wino, z drożdży) lub octowa (z alkoholu,
bakterie)...
Pisz do mnie (bez niespodzianek) a odpowiem na wszystkie problemy, w
końcu to jesteśmy śwagry, a to jak rodzina... :-))))))

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.02 Panslavista
12.02 Panslavista
12.02 J-23
14.02 Panslavista
14.02 Anka P.
14.02 Walkie!
15.02 Panslavista
15.02 Walkie!
16.02 Kyllyan
16.02 Panslavista
16.02 Ikselka
16.02 Panslavista
16.02 Ikselka
16.02 Panslavista
16.02 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.