Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: cappucino
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <jatra3$3k8$1@node2.news.atman.pl>
<9...@w...googlegroups.com>
<jbbs70$dt1$1@node2.news.atman.pl>
<1...@d...googlegroups.com>
<jbh0ua$lr1$1@node2.news.atman.pl>
<5...@l...googlegroups.com>
<jbolhe$l3o$1@node2.news.atman.pl>
<7...@4...com>
<jbr77l$a2h$1@node2.news.atman.pl>
<j...@4...net>
<29104097.469.1323599304247.JavaMail.geo-discussion-forums@vbyp24>
<19u6ic68mgibu$.3ixw4qy3t83y$.dlg@40tude.net>
<9...@m...uni-berlin.de>
<13l72emlzqwxq$.lme4kc9ty9xn$.dlg@40tude.net>
<9...@m...uni-berlin.de>
Date: Sun, 11 Dec 2011 17:44:26 +0100
Message-ID: <1s3l8sbnduwc1$.yq7x80n2st9b.dlg@40tude.net>
Lines: 51
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.130.203
X-Trace: 1323621879 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 5812 95.49.130.203:51238
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339525
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 11 Dec 2011 15:57:33 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Sun, 11 Dec 2011 15:19:07 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
>
>>>> Obalileś zatem sens używania tych kuchenek w ogóle - po co komu
>>>> ogrzewanie jedzenia na głebokość 2,5 cm?
>>>
>>> Dużo więcej nie grzeje. Możesz sprawdzić. Dlatego trzeba czasem mieszać,
>>> inaczej jest gorąco-zimne. W przypadku płynów konwekcja miesza trochę,
>>> więc jest lepiej (znaczy głębiej).
>>>
>>>>
>>>>> 2. W kuchence powstaje fala stojąca - a skąd się w takim razie biorą
>>>>> prądy wirowe odpowiedzialne za nagrzewanie metali?
>>>>
>>>> A co ma piernik do wiatraka?
>>>
>>> A to, że jest to kompletną bzdurą. Fala stojąca jest w samym generatorze
>>> - magnetronie. W komorze unika się fali stojącej jak tylko można, inaczej
>>> ogrzewanie jest nierównomierne. Dlatego też kuchenki mają czasami
>>> dodatkowy "mieszacz" fal: stirrer, umieszczony między komorą kuchenki i
>>> magnetronem.
>>>
>>> Waldek
>>
>> A napisz to do autora artykułu.
>
> Jak już, to do autorki. Jest tam jeszcze mnóstwo innych błędów. Ale nie będę
> pisał do autorki, bo:
> 1. artykuł jest stary (ma 6 lat)
A co się w tym czasie istotnie ZMIENIŁO w kuchenkach mikro?
> 2. nie mam adresu email, a szukać mi się nie chce
> 3. już przewiduję odpowiedź, o ile wogóle nadejdzie (to jest artykuł
> popularny, w warunkach quasi-stacjonarnych chwilowo jest fala stojąca, bla
> bla, etc)
No wiec czego się czepiasz?
> 4-100. Napisałem tutaj, bo ty ten artykuł zapodałaś.
Nie, napisałeś tutaj, bo CHCIAŁEŚ.
--
XL
|