Data: 2011-12-11 16:44:26
Temat: Re: cappucino
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 11 Dec 2011 15:57:33 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Sun, 11 Dec 2011 15:19:07 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
>
>>>> Obalileś zatem sens używania tych kuchenek w ogóle - po co komu
>>>> ogrzewanie jedzenia na głebokość 2,5 cm?
>>>
>>> Dużo więcej nie grzeje. Możesz sprawdzić. Dlatego trzeba czasem mieszać,
>>> inaczej jest gorąco-zimne. W przypadku płynów konwekcja miesza trochę,
>>> więc jest lepiej (znaczy głębiej).
>>>
>>>>
>>>>> 2. W kuchence powstaje fala stojąca - a skąd się w takim razie biorą
>>>>> prądy wirowe odpowiedzialne za nagrzewanie metali?
>>>>
>>>> A co ma piernik do wiatraka?
>>>
>>> A to, że jest to kompletną bzdurą. Fala stojąca jest w samym generatorze
>>> - magnetronie. W komorze unika się fali stojącej jak tylko można, inaczej
>>> ogrzewanie jest nierównomierne. Dlatego też kuchenki mają czasami
>>> dodatkowy "mieszacz" fal: stirrer, umieszczony między komorą kuchenki i
>>> magnetronem.
>>>
>>> Waldek
>>
>> A napisz to do autora artykułu.
>
> Jak już, to do autorki. Jest tam jeszcze mnóstwo innych błędów. Ale nie będę
> pisał do autorki, bo:
> 1. artykuł jest stary (ma 6 lat)
A co się w tym czasie istotnie ZMIENIŁO w kuchenkach mikro?
> 2. nie mam adresu email, a szukać mi się nie chce
> 3. już przewiduję odpowiedź, o ile wogóle nadejdzie (to jest artykuł
> popularny, w warunkach quasi-stacjonarnych chwilowo jest fala stojąca, bla
> bla, etc)
No wiec czego się czepiasz?
> 4-100. Napisałem tutaj, bo ty ten artykuł zapodałaś.
Nie, napisałeś tutaj, bo CHCIAŁEŚ.
--
XL
|