Data: 2015-08-25 16:03:37
Temat: Re: jabłka w syropie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-08-25 o 15:54, Waldemar pisze:
>
> Składniki
> 1kg jabłek, 0.5kg cukru, litr wina wytrawnego (verduzzo, sauvignon
> np), 1 szt cytryna, goździk. Obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki,
> usunąć pestki. Włożyć do miski, zalać wodą z sokiem cytryny.
> Cukier z winem zagotować, włożyć jabłka i gotować, aż będą dobre.
> Wyłowić. Syrop gotować dalej, aż się zagęści.
> Zalać syropem ugotowane jabłka i potrzymać pod przykryciem 24h.
Dzięki. To mogło być coś w tym stylu. Spróbuję zrobić coś takiego w
słoikach, tylko muszę rozejrzeć się za małymi twardymi jabłkami. Tamte
cząstki (ósemki) były z małych jabłek.
Ewa
|