Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jabłka w syropie Re: jabłka w syropie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jabłka w syropie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!takemy.news.telefonica.de!telefonica.de!feeder2.ecngs.de!ecngs!feeder.ecn
gs.de!81.171.118.64.MISMATCH!peer04.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neost
rada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostr
ada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 25 Aug 2015 16:06:41 +0200
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.7.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jabłka w syropie
References: <55dc6447$0$4772$65785112@news.neostrada.pl>
<mrhq48$ood$1@node1.news.atman.pl>
<55dc6eb0$0$8389$65785112@news.neostrada.pl>
<55dc7157$0$4777$65785112@news.neostrada.pl>
<mrhs58$qnt$1@node1.news.atman.pl>
In-Reply-To: <mrhs58$qnt$1@node1.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 26
Message-ID: <55dc7670$0$8380$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 217.99.108.187
X-Trace: 1440511600 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 8380 217.99.108.187:1982
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2301
X-Received-Body-CRC: 991287253
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:365323
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-08-25 o 15:55, bbjk pisze:
> W dniu 2015-08-25 o 15:44, Piotr pisze:
>
>> Zawsze w takich sytuacjach warto pytać, choćby i kelnera
>> (ja tak przynajmniej robię). Rzadko, ale czasem wie.
>> Czasem "pójdzie i spyta kucharza" i kilka informacji, które
>> przyniesie (nie szczegółową recepturę) dają szansę na dośpiewanie
>> sobie szczegółów (przy pewnej dozie doświadczenia - a takie masz).
>> Zdarzało mi się, że przyszedł kucharz, żeby opowiedzieć sam,
>> bo był bardzo zadowolony, że trafił się klient, który docenił
>> jego pracę albo ten właśnie przepis (jeden z kilku, z których
>> on sam jest najbardziej dumny).
>
> Mam takie same doświadczenia. Zawsze warto pytać, często powiedzą.
> Nieraz, kiedy jest danie wyjątkowo dobre, warto też podzielić się
> opinią z kucharzem, zawsze to mu sprawia radość. A czasem zdarza się,
> że kucharz podchodzi do stolika i pyta, czy smaczne. Częściej poza
> granicami, niż u nas, częściej w rodzinnych restauracjach, gdzie
> właściciel jest kucharzem.

Restauracja nie była rodzinna, ale rzeczywiście mogłam spytać. Gapa ze
mnie. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że było dużo gości i
pewnie kucharz i tak nie miałby czasu na pogaduchy.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.08 bbjk
25.08 FEniks
25.08 bbjk
25.08 FEniks
25.08 bbjk
25.08 Jarosław Sokołowski
25.08 Waldemar
25.08 FEniks
25.08 FEniks
25.08 FEniks
25.08 Jarosław Sokołowski
25.08 Jarosław Sokołowski
25.08 FEniks
25.08 FEniks
25.08 Jarosław Sokołowski
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?