Data: 2009-11-05 18:59:53
Temat: Re: jaka sól do kiszenia kapusty?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ap3k wrote:
> On Thu, 05 Nov 2009 19:24:52 +0100
> krys <k...@p...onet.pl> wrote:
>
>> Jest OK, najwyżej się przed spożyciem wypłucze, a wieksza pewność, że
>> się nie popsuje.
>
> Plukac kapuste? :-)
Jakbyś spróbował mojej kapusty, jak jest już dobrze ukwaszona, to byś
szczękościsku dostał:-). I nie od soli, tylko od kwasu.
> Wiesz, kilo soli na 10 kilo kapusty da wrecz
> gwarancje, ze sie nie popsuje. ;-)
Jakie kilo? Mowa była o ćwierć kilo na 10 kapusty.
> Tylko wlasnie moje pytanie, co ze
> smakiem?
Rzecz gustu. Kiszę 40 kg kapuchy z kilogramem soli i nie narzekamy.Ale
płukać trzeba, dla usunięcia nadmiaru kwasu.
Justyna
|