Data: 2015-03-30 14:24:05
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:55193abb$0$15672$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Panowie, tym razem chyba trochę "czepiacie się" :)
>> IMO Ikselka wyraźnie oddzieliła _dwie_ sprawy. Pierwsza dotyczyła
>> produkcji masła, ale od słów "co zaś do samego rodrabniania na sucho"
>> rozumiem, że chodziło o bardzo drobno zmielone/pokruszone orzechy, na
>> przykład do posypki, połączenia z mąką do pieczenia, itp. Po prostu
>> Ikselka rozszerzyła temat i podzieliła się wiedzą, jaką posiada :)
>
>
> "Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub mąki"
>
> "Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)"
>
> Pytanie/problem były dość jasne.
Nie neguję zapytania więc ponowne jego cytowanie jest niepotrzebne. Ponadto
w mojej wypowiedzi były słowa o rozszerzeniu tematu. Jeśli jednak mamy być
skrupulatni, to zwróć, proszę, uwagę na początek przez Ciebie zacytowanych
zdań. Padły tam słowa "w pasty lub mąki", a dalej "na... smakołyki (m.in.
masło...". Myślę, że owe "mąki" i "między innymi" są pewnym upoważnieniem
do szerszej dyskusji.
I nie piszę tego jako adwokat Ikselki, tylko zwykły sumienny czytelnik całej
grupy. Żadne koterie, przyjaźnie, sympatie i antypatie mnie nie interesują.
Pozdrawiam:)
JBP
|