Data: 2000-07-19 21:08:13
Temat: Re: kartacze
Od: m...@a...net.pl (Marek Czajkowski)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 19 Jul 2000 08:53:25 -0700, napisales w pl.rec.kuchnia co
nastepuje:
>> > | Moja Babcia Jadwiga (ze wschodniej czesci Polski) robila kolduny z
>> > | trzech mies:
>> > | rowne czesci wieprzowiny, wolowiny i baraniny, wymieszac, dodac
>> > | przyprawy i jedno jajko, robic male podluzne kluski w reku, rzucac na
>> > | wrzacy rosol, gotowac az wyplyna i sprobowac, czy przegotowane na wylot.
>> > | Podawac w rosole.
>> > | Czy wszyscy tak robia?
>> >
>> a ciasto robione jest z ziemniakow gotowanych (zmielonych) wymieszanych
>> ze startymi surowymi?
>> pozdrawiam,
>> Iza
>
>Zupelnie bez ciasta, tylko sam "farsz" uformowany w podluzna kluske,
>rzucony na rosol. To jak to nie byly kolduny, to co to bylo?
>Magdalena Bassett
Pulpety,
Pozdrawiam,
Marek Czajkowski
--
----
Serwery WWW, konta e-mail
LETNIA PROMOCJA, dodatkowe konto e-mail 25 MB, GRATIS
Zapraszamy - AlphaNet http://alpha.pl
----
|