Data: 2000-07-20 08:16:26
Temat: Re: kartacze
Od: iziak <i...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >> > | Moja Babcia Jadwiga (ze wschodniej czesci Polski) robila kolduny z
> >> > | trzech mies:
> >> > | rowne czesci wieprzowiny, wolowiny i baraniny, wymieszac, dodac
> >> > | przyprawy i jedno jajko, robic male podluzne kluski w reku, rzucac na
> >> > | wrzacy rosol, gotowac az wyplyna i sprobowac, czy przegotowane na wylot.
> >> > | Podawac w rosole.
> >> > | Czy wszyscy tak robia?
> >> >
> >> a ciasto robione jest z ziemniakow gotowanych (zmielonych) wymieszanych
> >> ze startymi surowymi?
> >> pozdrawiam,
> >> Iza
> >
> >Zupelnie bez ciasta, tylko sam "farsz" uformowany w podluzna kluske,
> >rzucony na rosol. To jak to nie byly kolduny, to co to bylo?
> >Magdalena Bassett
>
> Pulpety,
>
to jak w koncu robi sie kolduny, a jak kartacze, bo juz nie moge sie
polapac?
Pozdrawiam,
Iza
____________________________________________________
____
chcesz poznac mnie od kulinarnej strony: pk.linux.gda.pl
|