Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia konserwacja żywności Re: konserwacja żywności

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: konserwacja żywności

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!postnews.google.com!news3.
google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx02.iad01.newshosti
ng.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-s
po-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: konserwacja żywności
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <i0kcf1$5ue$1@inews.gazeta.pl>
Date: Fri, 2 Jul 2010 18:29:14 +0200
Message-ID: <8...@4...net>
Lines: 9
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.65.76
X-Trace: 1278088172 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 19168 79.191.65.76:50173
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328754
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 2 Jul 2010 11:44:59 +0200, Zbigniew napisał(a):

> Jak myślicie, jak jest przygotowywana żywność zawierająca w dużych ilościach wodę?
Takie jak batoniki magura lub po prostu woda mineralna? Onbe przecież zepsułyby się
po kilku godzinach a jednak mogą być w opakowaniu przechowywane kilka miesięcy. Otóż,
w latach siedemdziesiątych, ukazała się książka, która o tym mówiła. Później już nie
spotkałem się z publikacjami na ten temat, jakby władze nie chciały, żeby ludzie o
tym wiedzieli. Wiele rodzajów żywności, zawierających sporo wody jest po prostu, już
po zapakowaniu w hermetyczne opakowanie, napromieniowana promieniami gamma. Są to te
same promienie które wystąpiły podczas wybuchu bomby atomowej w Hiroszimie. Dawki
napromieniowania są od jednej tysiącznej do jednej dziesięciotysiącznej dawki
śmiertelnej więc prawdopodobnie nie są szkodliwe ale jednak nie mówi się o tym
głośno.

Na pewno sa napromieniowywane, a czym - niekoniecznie to jest ważne. Może
"tylko" dodawane są środki grzybobójcze czy bakteriostatyki.
Ostatnio wyjęłam z lodówki jogurt z datą ważności do poł. lutego 2010. Zero
oznak zepsucia. Czy to przemawia za tym, żeby go kupować? Nigdy więcej.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.07 J-23
03.07 kogutek
04.07 Ikselka
04.07 Panslavista
04.07 kogutek
04.07 Panslavista
04.07 Zbigniew
05.07 J-23
05.07 Zbigniew
05.07 J-23
05.07 Panslavista
09.07 lemonka
09.07 lemonka
09.07 lemonka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?