Data: 2004-09-11 08:27:46
Temat: Re: kotlet pozarski - jak sie robi?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <chua4q$8eb$1@news.onet.pl>,
"Gosia" <n...@m...info> wrote:
> > Prawdziwy koltlet pożarki, a właściwie Pożardskiego, to danie należące
> > do wytwornej kuchni i raczej w przedszkolach nie podawane. ;-)
> > Władysław
>
> To Cię zaskoczę, bo mój synek miał ostatnio właśnie taki kotlet w
> przedszkolu i był zachwycony.
Nie ma wątpliwości. Mielone kotlety z mięsa kurzego, często pewnie z
odpadków ugotowanego mięsa kurzego, były od dawna podawne we wszelkich
stołówkch i tanich knajpach jako kotlety pożarskie. Miał jednak tyle
wspólnego z prawdzieymi kotletami Pożarskiego co podawane tam cienkie
kotlety wieprzowe, tzw. schabowe z prawdziwym kotletem schabowym.
Władysław
|