Data: 2012-09-29 08:49:37
Temat: Re: kremowka
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-29 10:23, Chiron pisze:
> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:5066a405$0$1226$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2012-09-29 07:39, Chiron pisze:
>>> Witam
>>> kupiłem śmietankę Mlekovity- 30%. Miała wyjść bita śmietana. I teraz
>>> mam dylemat- bo śmietanka się nie ubiła- cały czas miała płynną
>>> konsystencję: czy to oszukana śmietanka, czy może ja coś źle
>>> zrobiłem? Tylko co tu można źle zrobić przy bitej śmietanie? Czy
>>> dajecie zagęstnik?
>>>
>>
>> Dosłownie wczoraj ubijam tę samą śmietankę i wyszła mi idealnie
>> ubita. :) (fakt, różnych dziwnych dodatków w składzie ma sporo)
>>
>> A schłodziłeś ją porządnie wcześniej? Śmietanka powinna się chłodzić
>> przynajmniej te 12 godzin przed ubijaniem.
>
> Nie- była ciepła. Nigdy nie przypuiszczałem, że może to mieć znaczenie?
Ma znaczenie.
Jeśli nie masz czasu na przetrzymanie ją w lodówce, to kupuj taką, która
stoi w lodówce w sklepie.
I dodawaj cukru pudru, nie cukru.
Ewa
|