Data: 2012-09-29 08:53:44
Temat: Re: kremowka
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu sobota, 29 września 2012 09:32:21 UTC+2 użytkownik medea napisał:
> > kupiłem śmietankę Mlekovity- 30%. Miała wyjść bita śmietana. I teraz
> > mam dylemat- bo śmietanka się nie ubiła- cały czas miała płynną
> > (...)
> Dosłownie wczoraj ubijam tę samą śmietankę i wyszła mi idealnie ubita.
> :) (fakt, różnych dziwnych dodatków w składzie ma sporo)
> A schłodziłeś ją porządnie wcześniej? Śmietanka powinna się chłodzić
> przynajmniej te 12 godzin przed ubijaniem.
Jak sprawdziłaś tę markę, to znaczy, że zła była technika ubijania.
Jeśli śmietana była schłodzona, to w czasie ubijania nie wbijało się
do niej powietrze.
Te osoby, które opanowały techniki ubijania bitej śmietany, białka
czy kogla-mogla - nie zwracają uwagi na ten *drobiazg*. Jeżeli świadomie
używa się tej techniki, to proces ubijania jest krótszy i lepszy.
Poza tym, gdzieś tam przeczytałam, że przy mechanicznym ubijaniu najpierw
kręci się na mniejszych obrotach.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|