Data: 2002-11-08 13:44:30
Temat: Re: kwaśny bigos -pomocy
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
===========
Co zrobic z baardzo kwasnym bigosem to juz pisano.
A co zrobic zeby zawsze wychodzil dokladnie taki
jak trzeba?
Ja robie tak:
- wyciskam bardzo mocno kapuste kiszona (tak jak
sie wykreca mokry recznik)
- wycisniety sok gomadze w miseczce i wstawiam ja
do lodowki.
- wycisnieta kapuste bardzo dokladnie plucze w
duzej ilosci wody co najmniej dwa razy.
- potem robie bigos jak zawsze.
- kiedy calosc powoli dochodzi, zakwaszam zebranym
wczesniej sokiem DOKLADNIE tyle ile potrzebuje!
Bigos jest trafiony "w punkt" - zadnego przypadku,
zadnego "na oko".
A i tak polowa soku zostaje. To swiadczy o tym,
jak bardzo, bardzo kwasny bylby bigos bez
odciskania i plukania.
waldek
===========
|