Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.silweb.
pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Tomek" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lodowka - antybakteryjna czy z komora zerowa?
Date: 2 Aug 2007 01:05:14 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 26
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1186009514 19028 213.180.130.18 (1 Aug 2007 23:05:14
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Aug 2007 23:05:14 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 82.160.70.35, 192.168.243.35
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725
Firefox/2.0.0.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299832
Ukryj nagłówki
> Witam,
>
> Szukam i szukam lodowki. W moim budzecie (gwoli scislosci, lodowka ma byc do
> zabudowy, 177cm, do 2000zl) nie ma produktow idealnych i musze isc na
> kompormisy. Mam wytypowane 2 modele, jeden z powloka antybakteryjna, a drugi z
> komora zerowa. Co jest bardziej praktyczne / przydatne?
>
> Dziekuje z gory, pozdrawiam
> m
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
I myślisz że jak w takiej lodowce antybakteryjnej zostawisz kalafiora, kiełbasę
z marketu i otwarty twarożek na miesiąc. To po miesiącu wyjmiesz świeżutkie,
zjesz i nie wykitujesz. Gwarantuję Ci ze ta powłoka antybakteryjna to pic na
wodę fotomontaż. Bo niby co oni tam stosują. Farba jest z antybiotykiem. Może
farba jest promieniotwórcza. To by miało sens. Tylko że promieniowanie gamma
jest potrzebne. Bo alfa i beta tylko przy ściankach by działało. A może ma
pojemnik na lizol. Najprościej by było w wysokiej temperaturze bakterie ubijać.
Tylko że do idei lodówki ta metoda nie pasuje. Poza tym jedzenie przez człowieka
sterylnych rzeczy jest tak samo szkodliwe jak tych z salmonellą. Człowiek musi
jeść z bakteriami żeby odporność ćwiczyć. I to od samego początku jak zostaje
konsumentem. Tomek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|