Data: 2007-08-02 19:39:21
Temat: Re: lodowka - antybakteryjna czy z komora zerowa?
Od: "Tomek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tomek wrote:
> > Nie znam preparatów nieszkodliwych dla człowieka i szkodliwych dla bakterii z
> > których da się zrobić powłokę antybakteryjną.
>
>
> No i tu pies pogrzebany - tzn. Twoj stosunek do swiata - jesli ja o tym
> nie wiem, to nie istnieje. Poczytaj troche na temat antybakteryjnych
> polymerow, moze sie czegos nauczysz:
>
>
> http://www.polo.fraunhofer.de/english/antibacterial_
surfaces.html
>
> http://www.atsweb.neu.edu/lewislab/publications/cen5
.htm
>
> > Kupujesz pokrojoną w plasterki wędlinę. Swoją ilość bakterii załapała u
> > producenta, w transporcie, przy krojeniu. Wkładasz taką pizzę do lodówki z
> > powłoką antybakteryjną. I ta powłoka spowoduje ze bakterie między plasterkami
> > nie rozmnażają się.
>
> Ta powloka powoduje, ze bakterie, ktore z tej pizzy zeskocza na scianki
> czy polki lodowki, tam sobie zdechna, zamiast rozmnazac sie i
> przeskakiwac na inne dania w lodowce.
>
> > One się wolniej rozmnażają bo im zimno. A nie dlatego że
> > jakieś czary mary są.
>
> Czary mary sa tylko wtedy, gdy sie czegos nie rozumie.
>
> B)
> > Utrzymywać wnętrze w czystości.
>
> Wlasnie te scianki z polymeru antybakteryjnego utrzymuja duzo wieksza
> "czystosc", tzn. duzo mniejsza ilosc bakteri w lodowce bez takich
> powierzchni.
>
> > Nie siłą a sztuką frajerów w dupę tłuką.
>
> Szczegolnie tych niedouczonych, ktorzy wszystko wiedza najlepiej.
> MB
> >
Wybacz ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić skaczących bakterii. Zwłaszcza tych co
między plasterkami szynki z Tesco siedzą. Bakterie nie mają nóżek ani
skrzydełek. A jak w jakiś cudowny sposób takie bakterie wylezą z płynem z takiej
szynki to bez tej powłoki antybakteryjnej większość z nich zdechnie. Bo tylko
nieliczne mają formy przetrwalnikowe. A tym co mają formy przetrwalnikowe taka
powłoka może jedynie humor poprawić. Tak jak Ty mnie pisząc o skaczących
bakteriach. Tomek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|