Data: 2003-06-26 07:03:12
Temat: Re: moj dzem
Od: "BarBarella" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3EFA2C91.C2111DF4@olypen.com...
>
> Ja robie co roku kilka dzemow, nigdy nie uzywam do nich chemii. Teraz
> ograniczamy kalorie, wiec robie dzemy niskocukrowe, zaledwie 20% (1 kg
> cukru na 5 kg owocow). Robie rowniez klasyczne konfitury, 1:1 cukru i
owocow.
>
Właśnie ja jestem zielona jeśli chodzi o przetwory. Nigdy nie robiłam (z
zelami czy bez;). A zależy mi na braku chemi, bo chemię kupię sobie w
sklepie :). Zainteresował mnie zwłaszcza ten niskosłodzony dżem. Jak go
robić by się nie psuł? Z jakich owoców najlepiej itd. Poproszę o dokładne
przepisy (typu, jakie owoce wybiarać, jak je przygotować itd.).
pozdrawiam
barbarella
|