Data: 2009-12-13 16:33:02
Temat: Re: no?e kuchenne
Od: "Władysław Łoś" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <7...@4...com>,
Jacek Szaniawski <i...@n...com> wrote:
> XL <i...@g...pl> wrote:
>
> >> Ogólnie jak dla mnie bezsensu jest pakowanie noży do zmywarki, wystarczy
> >> wilgotną
> >> szmatką przetrzeć po pracy
> >
> >Dla mnie nie jest bez sensu, do zmywarki pakuję zwłaszcza noże, którymi
> >było krojone mięso. Robię to w celu ich odkażenia. Podobnie pakuję tam
> >deski do krojenia - wszystkie.
>
> dokladnie. dla mnie bez sensu jest jakikolwiek sprzet kuchenny ktory
> sie nie kwalifikuje do zmywarki. nie kupie czegos takiego chocby bylo
> nie wiem jak szliczniusie
Obawiam się, że zwykła zmywarka do naczyń nie nadaje się do ich
odkażania. Zbyt niska temperatura i zbyt krótki czas mycia.
Natomiast główną przyczyną tępienia się wszelkich noży w zmywarce jest
kontakt ostrzy z innymi twardymi przedmiotami w połączeniu z wibracjami.
Władysław
|