Data: 2006-07-05 05:48:13
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e8eg26$1i6$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"alantan" <a...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "TomekD" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:e8edqn$5p1$1@news.onet.pl...
> >
> > Władysławie,
> >
> > Czy możesz napisać jak wygląda zalecana róznica w ilości soli dla ogórków
> > małosolnych i kiszonych w przepisach z twojej bibliteczki - której
> > zaczynam tobie szczerze zadrościć :-)
>
> Władysław był pracownikiem Muzeum Narodowego!
>
> > Osobiście nie zgodzę się z tobą co chrzanu. On zmienia zdecydowanie smak
> > ogórków, też tych szybkich letnich.
>
> Sugerujesz, że Władysław chrzani z tym chrzanem. Ale pamiętaj, że Władysław
> jest naukową odmianą Panslavisty i podaje tylko to, co wyczyta w tej swojej
> bibliotece
>
> > Zarówno chrzan jak i czosnek zawierają fitoncydy które pomagają zapewne
> > zimowym ogórkom przetrwać w dobrej kondycji.
>
> http://luskiewnik.strefa.pl/stymulatory/preview/page
s/p7.htm
> tamze
> "Duże zasługi nad poznaniem fitoncydów mają rosyjscy naukowcy: wspomnieni
> Tokin i Niłow, ponadto Piewgowa, Fiłatowa, Janowicz, Kamieniew i Toropcew."
> No i kółko się zamyka:
> Władysław - jego ;-) biblioteka - fitoncydy - rosyjscy naukowcy.
> Stąd krok już do miłych sercu Władysławowi czasów (pamiętaj, że
> niesprawdzone plotki z archiwum pl.rec.kuchnia wskazują, że Władysław dostał
> to imię na cześć wielkiego polskiego rewolucjonisty - Władysława Gomułki)
> Ogórki kwaszone były zawsze w sprzedaży, nie były nigdy reglamentowane.
Spadaj skurwielu.
|