Data: 2006-07-05 12:11:46
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ludek Vasta" <q...@X...onet.pl> wrote in message
news:e8g26p$1h7$1@news.onet.pl...
> czeremcha napsal(a):
>>> A jak cebula? Czy bedzie miala cebula wplyw na kiszenie
>>> ("malosolnienie")?
>>
>> Myślę, że z powodów biochemicznych i innych bakteriologicznych - wpływ
>> będzie miała podobny do czosnku, Chyba na naszych oczach powstaje nowa
>> jakość :-)
>
> Uprzejmie donosze, ze w sloiczku z cebula juz po 36 godzinach zauwazylem
> ruch babelkow, wiec kiszenie chyba przebiega prawidlowo.
>
> Ludek
Dlatego, że cebula ma dużo cukru w przeciwieństwie do ogórków. Proponuję do
następnego słoja włożyć jeden lub kilka strąków papryki. Fantastyczna!!!
A ogólnie - można sypnąć łyżeczkę cukru, aby fermentacja ruszyła.
|