Data: 2006-07-05 07:38:54
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: "czeremcha " <c...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ludek Vasta <q...@X...onet.pl> napisał(a):
> A jak cebula? Mnie zabraklo troche ogorkow w sloiku, jeden ogorek staral
> sie przez luz wyplynac na powierzchnie, wiec zapchalem miejsce cebula,
> zeby wszystko trzymalo sie pod powierzchnia. Czy bedzie miala cebula
> wplyw na kiszenie ("malosolnienie")?
Myślę, że z powodów biochemicznych i innych bakteriologicznych - wpływ
będzie miała podobny do czosnku, ale z powodów smakowych - trudno mi się
wypowiedzieć. Nie próbowałam kiszonej cebuli. Chyba na naszych oczach
powstaje nowa jakość :-)
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|