Data: 2009-12-18 13:17:20
Temat: Re: peklowanie
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:hgfpdk$bdv$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
> (...)
> > Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa przechodzą
do
> > roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
> > najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
>
> I to jest dla mnie dobry argument.
> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za mało
> soli.
>
> Pozdrawiam Krycha.
Broń Cię Panie Boże dosalać - podczas obróbki termicznej mięso się kurczy i
jest bardziej słone niż przed...
|