Data: 2009-12-18 13:24:26
Temat: Re: peklowanie
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1iqyirwdi1lzk$.1b2kiq2sj16xc$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 18 Dec 2009 07:45:32 +0100, Tomasz O. napisał(a):
>
> > Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> > news:hgdhe6$96t$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> >> "Tomasz O." <t...@o...eu> wrote in message
> >> news:hgdc0o$r5i$1@news.onet.pl...
> >>
> >> Samo leżenie w solance też nie da równomiernego jej oddziaływania na
> >> mięso - inaczej sól (i inne składniki) dy funduja w powierzchnię górną,
> >> inaczej dolną zwłaszcza jeżeli kawałek leży na innym i naczej z boku. W
> >> większych zakładach są do mieszania specjalne maszyny, nawet
próżniowe...
> >
> >
> > Dlatego też w warunkach domowych trzeba codziennie mięsko w
garze/wiadrze
> > zamieszać/poprzekładać.
>
> Ja przekładam kiedy mi się przypomni, bez przesady, 2-3 razy - jak
> codziennie przekładasz, to niepotrzebnie odkrywasz i wprowadzasz bakterie.
> --
>
> Ikselka.
To nie są bakterie z Wieliczki, Bochni czy Kłodawy - nie przeżyją.
|