Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pyt. o marynowane grzyby Re: pyt. o marynowane grzyby

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pyt. o marynowane grzyby

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: BasiaBjk <b...@q...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pyt. o marynowane grzyby
Date: Mon, 03 Oct 2005 11:03:50 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 17
Message-ID: <dhqs5i$jf9$1@inews.gazeta.pl>
References: <dhqok7$57l$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: bof205.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1128330226 19945 83.29.21.205 (3 Oct 2005 09:03:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 3 Oct 2005 09:03:46 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <dhqok7$57l$1@atlantis.news.tpi.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: Bajarka
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:249139
Ukryj nagłówki

Użytkownik Basia napisał:

> Czy pasteryzujecie grzyby marynowane? Znaczy obgotowane grzyby ułożone w
> słoikach i zalane marynatą? Wydaje mi się, że podczas pasteryzowania
> marynata robi się "śluzowata", ale jeśli tylko zaleję grzyby marynatą
> (wystudzoną) i zamknę słoiki to jaka będzie ich trwałość?
> A może jakieś sprawdzone przpisy na marynowane leśne grzyby?

Przepisów jest wiele. Mam kilka sprawdzonych. Ale nie wiem, czy lubisz
bardzo kwaśne, czy lekko, czy z cebulą i dużą ilością przypraw, czy nie.
Czy słodkawe...
Jeśli robię bardzo lekko zakwaszane, pasteryzuję, jeśli mocno kwaśne,
nie. Wydaje mi się, ze glutowatość, która mi zresztą nie przeszkadza,
bierze się z gatunku grzybów, a nie z pasteryzowania, ale jakos
specjalnie nie wnikałam. Zawsze je możesz przepłukać przed jedzeniem.
--
pa, Basiabjk

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.10 Marek W.
03.10 Basia
03.10 Krysia Thompson
03.10 Krysia Thompson
03.10 Basia
03.10 Krysia Thompson
03.10 JerzyN
03.10 bazyli4
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?