Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szynka Re: szynka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: szynka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!border1.nntp.ams1.giganews.com!border2.nntp.ams1.giganews.com!nntp.gigane
ws.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neo
strada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: szynka
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <tve7C.12423$NB2.1425@fx01.ams1>
<5a6ec884$0$609$65785112@news.neostrada.pl>
<xZQbC.263110$Rq.130631@fx19.ams1>
<5a701dfb$0$587$65785112@news.neostrada.pl>
<DAVbC.530957$X77.85138@fx11.ams1> <p4pai4$kgg$1@node1.news.atman.pl>
<5a706bb6$0$600$65785112@news.neostrada.pl>
<p4q7s2$i5a$1@node1.news.atman.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Tue, 30 Jan 2018 23:03:46 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.5.2
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <p4q7s2$i5a$1@node1.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 18
Message-ID: <5a70ebc1$0$1667$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.22.120.193
X-Trace: 1517349825 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1667 83.22.120.193:51786
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379880
Ukryj nagłówki

W dniu 30.01.2018 o 17:52, stefan pisze:
> Ostatnio? Przyjaciele rozkoszują się moim boczusiem niby faszerowanym :)
> ładny (koło 1 kg) kawałek boczku nacieram moja mieszanka przypraw z
> dodatkiem cukru i soli peklowej. I leży (obracany dwa razy na dzień)
> tak koło tygodnia. W tzw. miedzyczasie z ładnej wieprzowinki robię 0,5
> kilo mielonego na oczku 8 mm. Troszkę soli peklowej, główka czosnku
> zmiażdżona na dwie części - jedna wtarta w boczek, druga zmieszana z
> mielonym. i tak se 2-3 dni odpoczywają. No a potem zawijamy w roladę,
> to do wora i i tak dalej...
> Nieźle im też smakuje z mielonym wędzonym chudym boczkiem :)

Czy sól peklowa jest konieczna do przyrządzania mięs w szynkowarze, czy
wystarczy po prostu mięso po swojemu przyprawić? Głównie chodzi mi o to,
czy przygotowanie takiego mięsa każdorazowo musi trwać tyle czasu
(tydzień peklowania).

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.01 stefan
31.01 Marcin Debowski
31.01 FEniks
31.01 Marcin Debowski
31.01 Marcin Debowski
31.01 stefan
31.01 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
01.02 Marcin Debowski
01.02 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
01.02 i...@g...pl
10.02 FEniks
11.02 i...@g...pl
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?