Data: 2013-06-25 20:51:42
Temat: Re: torcik bezowy
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2013-06-25 20:14, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Tue, 25 Jun 2013 19:49:20 +0200, Qrczak napisał(a):
>
>> Ostatni największy (i to dosłownie) mój wyczyn.
>>
>> Przepis klasyczny: beza, krem kawowy, krem jajeczny, puszysty ganasz.
>>
>> Fotki tylko całości. Przekrojowych nie zdążyłam zrobić, gdyż zeżarli
>> wszystko błyskawicznie.
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/919a47bc6d734dab
.html
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4f12d8bd777e869
.html
>>
>> Na koniec i w związku z wcześniejszymi dyskusjami na temat
>> przygotowywania blatów bezowych ciekawe spostrzeżenie: najlepiej
>> wysuszyły się placki z samych białek i cukru, gdyż albowiem zapomniałam
>> w ferworze zmagań dodać mąki ziemniaczanej.
>
> Ponieważ jednak tort nie przetrwał dłużej niż dobę, no to nie można
> stwierdzić naukowo, w jakiej kondycji i konsystencji byłyby po owejż dobie
> czy po upływie dwóch du.... psss dób :-) owe blaty.
Nie bojaj. Ten przetrwał ponad 26 godzin i blaty nie doznały uszczerbku
w obszarze kondycji a konsystencji.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
|