Data: 2013-06-25 20:14:19
Temat: Re: torcik bezowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 25 Jun 2013 19:49:20 +0200, Qrczak napisał(a):
> Ostatni największy (i to dosłownie) mój wyczyn.
>
> Przepis klasyczny: beza, krem kawowy, krem jajeczny, puszysty ganasz.
>
> Fotki tylko całości. Przekrojowych nie zdążyłam zrobić, gdyż zeżarli
> wszystko błyskawicznie.
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/919a47bc6d734dab
.html
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e4f12d8bd777e869
.html
>
> Na koniec i w związku z wcześniejszymi dyskusjami na temat
> przygotowywania blatów bezowych ciekawe spostrzeżenie: najlepiej
> wysuszyły się placki z samych białek i cukru, gdyż albowiem zapomniałam
> w ferworze zmagań dodać mąki ziemniaczanej.
>
Ponieważ jednak tort nie przetrwał dłużej niż dobę, no to nie można
stwierdzić naukowo, w jakiej kondycji i konsystencji byłyby po owejż dobie
czy po upływie dwóch du.... psss dób :-) owe blaty.
--
XL
"Szczęście jest jak motyl, ścigaj je, a umknie ci. Usiądź spokojnie, a
spłynie na twoje barki." A. de Mello.
|