Data: 2015-02-10 15:50:25
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 14:34 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 2015-02-10 o 08:39, Trefniś pisze:
>>
>> Może komuś to się wyda dziwne, ale oleju rzepakowego (jako prawie tak
>> samo zdrowego jak oliwa) potrafię używać w wypiekach nawet zamiast
>> masła :) Jedna osoba z mojej rodziny boi się go, stąd wypieki
>> specjalnie pod gusta :)
>> Piekłem tak już słodkości (np. baby drożdżowe i piaskowe)
>
> Ja też piekę z olejem moje ulubione drożdżowe nocne z owocami. Ale
> uwaga! Ci, którzy się boją, są i tutaj. ;)
Ja się masła nie boję. Ale jak ów gość w dom, to przestawiam się na
olejofila :)
Po zastanowieniu - dużym nakładem pracy dałoby się też ciasto francuskie
na oleju zrobić.
Ale to byłby już chyba masochizm :)
--
Trefniś
|