Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Błędy przy pieczeniu chleba pszennego Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 10 Feb 2015 16:23:06 +0100
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.4.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
References: <mbb4hj$1im$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<mbb7o4$g0c$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<mbbfcn$45v$1@node1.news.atman.pl> <o...@t...home>
<mbbkoh$9rc$1@node1.news.atman.pl> <o...@t...home>
<54da08e1$0$31932$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
In-Reply-To: <o...@t...home>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 26
Message-ID: <54da2258$0$32439$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.21.67.251
X-Trace: 1423581784 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 32439 83.21.67.251:3944
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360798
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-02-10 o 15:50, Trefniś pisze:
> W dniu .02.2015 o 14:34 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 2015-02-10 o 08:39, Trefniś pisze:
>>>
>>> Może komuś to się wyda dziwne, ale oleju rzepakowego (jako prawie
>>> tak samo zdrowego jak oliwa) potrafię używać w wypiekach nawet
>>> zamiast masła :) Jedna osoba z mojej rodziny boi się go, stąd
>>> wypieki specjalnie pod gusta :)
>>> Piekłem tak już słodkości (np. baby drożdżowe i piaskowe)
>>
>> Ja też piekę z olejem moje ulubione drożdżowe nocne z owocami. Ale
>> uwaga! Ci, którzy się boją, są i tutaj. ;)
>
> Ja się masła nie boję. Ale jak ów gość w dom, to przestawiam się na
> olejofila :)

A, zrozumiałam Cię odwrotnie - że to oleju w cieście ta osoba się boi.
Swego czasu pojawiła się tutaj koncepcja, że ciasto drożdżowe z olejem
jest gorsze. Według mnie jest przynajmniej tak samo dobre, a ma tę
dodatkową zaletę, że dłużej utrzymuje świeżość. Drożdżówkę robioną na
maśle po mniej więcej 3 dniach czuć zjełczeniem.

Ewa


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.02 Qrczak
10.02 Trefniś
10.02 Trefniś
10.02 Pszemol
10.02 Trefniś
10.02 XL
10.02 XL
10.02 XL
10.02 XL
10.02 Pszemol
10.02 Pszemol
10.02 Pszemol
10.02 Pszemol
10.02 XL
10.02 XL
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6