Data: 2015-12-18 11:43:41
Temat: Re: Cielęcina
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Ewa napisała:
> Jakie eleganckie danie można przygotować z cielęciny, konkretnie
> z ładnego chudego kawałka udźca (80dag), ale dość płaskiego. Zwykle
> z cielęciny robię potrawkę, a chciałabym coś bardziej odświętnego.
> Jakieś pomysły?
Może cielęcina w sosie cytrynowym? To w nawiązaniu do niedawnych
tutaj rozmów o obu tytułowych składnikach. A także w nawiązaniu
do zmieniającej się wokół sytuacji.
Jarek
--
Tysiąclecie do rozmyślań nas zachęca,
Co by było, gdyby dzisiaj było wtenczas,
Pod ten Grunwald czy by naród cały gnał,
Gdyby właśnie wtedy po cytryny stał?
|