Data: 2015-12-18 16:04:06
Temat: Re: Cielęcina
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-12-18 o 11:43, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>> Jakie eleganckie danie można przygotować z cielęciny, konkretnie
>> z ładnego chudego kawałka udźca (80dag), ale dość płaskiego. Zwykle
>> z cielęciny robię potrawkę, a chciałabym coś bardziej odświętnego.
>> Jakieś pomysły?
> Może cielęcina w sosie cytrynowym? To w nawiązaniu do niedawnych
> tutaj rozmów o obu tytułowych składnikach.
Np. coś takiego?
http://kuchnia.ofeminin.pl/przepisy/przepis_duszona-
cielecina_197603.aspx
Przepis prosty, a efekt może być satysfakcjonujący.
> A także w nawiązaniu
> do zmieniającej się wokół sytuacji.
A my jako te bidne cielęta...
Ewa
|