Data: 2011-09-14 08:29:02
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: "Qrczak" <q...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>
> Dnia Wed, 14 Sep 2011 08:20:28 +0200, medea napisał(a):
>> W dniu 2011-09-13 23:26, Ikselka pisze:
>>>
>>> TEŻ? - szponder do rosołu to obowiązek, oprócz niego dopiero dodaje się
>>> inne kawałki.
>>
>> Ja lubię rosół na prędze wołowej z dodatkiem jakiegoś kawałka kuraka.
>
> Jak mam dobrego kuraka (tzn od wujka), to gotuję na samym kuraku. A
> "sklepowym" kuractwem to ja sobie rosołku wołowego nie będę psuła :-)
Tak, trzeba mieć dobrego tego kuraka, a nie jakieś bladziny spuchnięte.
Dlatego rosół głównie na wołowinie robię, do tego jakiś kawałek indyka dla
przełamania smaku.
Qra
|