Data: 2010-12-08 19:53:49
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 8 Dec 2010 20:51:46 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Wed, 08 Dec 2010 20:18:35 +0100, Aicha napisał(a):
>
>> W dniu 2010-12-08 11:03, Ikselka pisze:
>>
>>> Może najkrócej: drożdże to białko.
>>
>> Tylko w 50 procentach :)
>
> Rozróżniasz treść zdania "Drożdże to białko" od "Drożdże to czyste białko"?
>
>>
>>> Jedyny rodzaj białka, które POWINNO się znaleźć w chlebie prócz glutenu.
>>
>> A jak sobie dodam mleka w proszku (albo w płynie) do ciasta chlebowego,
>> to mnie lokalna komórka uniokontrolna ukarze długoletnim więzieniem? :)
>
> Masz zakład piekarski? Drukujesz na etykiecie skład "Mąka, sól, drożdże,
> woda?"
>
> TY mozesz sobie dodawac do chleba z kiepskiej mąki nawet własne paznokcie
> dla wzbogacenia w białko. Nikogo to nie obchodzi,
że
> gościom o tym nie
> powiesz.
Reszta j.p.
|