Data: 2014-10-08 15:26:51
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-08 14:55, bbjk pisze:
> W dniu 2014-10-08 14:25, FEniks pisze:
>
>> Smakował mi też bakłażan z fondue, uprzednio zanurzony w cieście piwnym
>> (coś a' la tempura). Szybka obróbka, więc zachowywał sprężystość.
>
> A jak z tłustością od smażenia?
> Nie lubię tłustego jedzenia.
Ja też nie lubię, jak już często tutaj pisałam, także smażenia w
głębokim oleju. Fondue jest wyjątkiem, ale rzadko robię, bo dużo z tym
ceregieli. Natomiast kiedy ciasto piwne jest mocno schłodzone, to nie
pije tak tłuszczu, a w bakłażanie (czy innych warzywach, bo robiłam z
mieszanki - cukinii, brokułów, marchewki i bakłażana) tego tłuszczu nie
czuć nadmiernie.
Ewa
|