Data: 2014-10-08 17:19:15
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-08 16:05, bbjk pisze:
>
> Na jakim oleju robisz? Ciasto piwne wygląda mi dobrze (czy ma
> znaczenie ciemnota piwa?), pomysł fajny. Tylko, że pewnie w moim wyk.
> to nie z bakłażanem. I może dodałabym odrobinkę spirytusu do ciasta,
> by jeszcze mniej chłonęło tłuszczu.
Robiłam na zwykłym oleju rzepakowym. Niewykluczone, że do ciasta dałam
zwykłe jasne piwo (bo takie u mnie bywa, jeśli już jakieś). Nie sądzę,
żeby to miało duże znaczenie. Można spróbować z tym spirytusem - w
faworkach się sprawdza, to pewnie i tu zadziała.
Ewa
|