Data: 2014-10-08 16:05:00
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-08 15:57, FEniks pisze:
>> Problem jedynie w tym, że jeżeli się fondue robi na bieżąco w trakcie
>> spotkania towarzyskiego (co jest ogólnie świetną sprawą), to niestety
>> to ciasto się z czasem ogrzewa. Chyba że na przykład będzie się je
>> dostarczało z lodówki partiami.
>
> Ciasto cały czas powinno być jak najbardziej puszyste i chłodne, o co
> nie jest łatwo na dłuższą metę.
Na jakim oleju robisz? Ciasto piwne wygląda mi dobrze (czy ma znaczenie
ciemnota piwa?), pomysł fajny. Tylko, że pewnie w moim wyk. to nie z
bakłażanem. I może dodałabym odrobinkę spirytusu do ciasta, by jeszcze
mniej chłonęło tłuszczu.
--
B.
|