Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak to niegdyś gotowano Re: Jak to niegdyś gotowano

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak to niegdyś gotowano

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak to niegdyś gotowano
Date: Tue, 03 Aug 2004 14:33:38 +0200
Organization: SPE ltd.
Lines: 26
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <ceni49$ktl$1@atlantis.news.tpi.pl> <cenvko$ko$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-04.pronet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1091536341 6310 80.55.14.76 (3 Aug 2004 12:32:21 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Aug 2004 12:32:21 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:209965
Ukryj nagłówki

In article <cenvko$ko$1@news.onet.pl>, "eM" <...@...c> wrote:


> > Robienie bulionu, czegoś w rodzaju maggi (...)
> > aż zrobił się gęsty płyn koloru brązowego, który zlewano do głębokich
> > talerzy, i masa ta zastygała. (...)
>
> Brrr.... Wlasnie sobie przypomnialam, ze czasami wolę nie wiedzieć, co
> jem. A czasami żądam wszelkich informacji i potem jest mi po nich
> niedobrze. Przyklad: no po prostu uwielbiam majonez, ale nie wyobrazam
> sobie jedzenia surowych jajek ;-). Swoja droga, kwesta marketingu ;-),
> no bo to, ze ten opis jest bleee, nie ulega wątpliwości, ale tak
> naprawde to do konca nie wiem, co z tego bulionu gotowano. Co to jest
> ta gęsta brązowa masa, co zastyga?

Po prostu bardzo skoncentrowany wywar mięsny.
>
> > Twarde krążki mogły bardzo długo
> > leżeć, były wyśmienitym i bardzo pożywnym dodatkiem do zup i sosów.
>
> No nie wiem...

Z pewnością było to znakomite. Dokładny przepis, jeżeli kogoś
interesuje, podaje Monatowa.

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.08 waldek
03.08 Wladyslaw Los
03.08 waldek
03.08 eM
03.08 eM eL
03.08 eM
03.08 Wladyslaw Los
03.08 Magdalena Bassett
03.08 eM
03.08 Wladyslaw Los
03.08 Ewa (siostra Ani) N.
03.08 Wladyslaw Los
03.08 t...@p...onet.pl
03.08 Wladyslaw Los
03.08 waldek
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem