Data: 2015-02-14 18:48:30
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL wrote:
> Dnia Sat, 14 Feb 2015 18:18:27 +0100, krys napisał(a):
>
>
>>> Powtarzam - dla mnie nie ma lepszych patelni, niż nierdzewne (z grubym
>>> dnem).
>>
>> Też tak myślałam. Ale mąż mi przytargał zdobycznego Tefala, z powłoką
>> nieprzywierającą, na dnie ma "durabase technology".
>> Fajna rzecz, rzeczywiście wystarcza odrobinka tłuszczu, nie przywiera, a
>> jeśli już to wystarcza delikatne mycie.
>>
>> --
>> Pozdrawiam
>> J.
>>
>> www.kontestacja.com
>
> Mam taką jedną, małą - do smażenia jajek i naleśników. Owszem, tłuszczu
> potrzeba tyle co nic, nie przywiera. Rzadko używam, bo jajka jem raczej
> gotowane. Poza tym nie wiem, co to ta "durabase technology", to i wolę
> używać tylko okazjonalnie, bo generalnie jestem przeciwna wszelkim dziwnym
> powłokom w patelniach i garach.
Ta "dura" ztcw dotyczy dna i rozprowadzania ciepła.
A patelnię dostałam bez instrukcji obsługi, więc nawet nie wiem, czy nadaje
się do mycia w zmywarce i którą powłokę ma na sobie (na pewno nie teflon). Do
smażenia (i duszenia) się nadaje.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|