Data: 2014-11-01 20:54:18
Temat: Re: Karmel
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pani Basia napisała:
>> Kajmak można też przez ugotowanie puszki z mlekiem skondensowanym.
>
> Zrobiłam jakiś skrót w głowie i wyszło mi wcześniej, że proponujesz
> mleko kondensowane z puszki gotować z cukrem, jak śmietankę. A to
> chodzi chyba o gotowanie tego słodzonego.
> Łatwiejsze to, bo nie trzeba mieszać, ale czasem warto się pomęczyć.
Sprzedają po marketach kajmak w puszkach. Nie wiem, czy go zapuszkowali,
czy zrodził się wewnątrz puszki. Nigdy nie kupowałem. Ktoś wie?
Jarek
--
Napisał to Puszkin, potwierdził Lermontow,
że najlepsze puszki robi firma Wąchock
|