Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kefir dobry na wszystko! Re: Kefir dobry na wszystko!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kefir dobry na wszystko!

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Kefir dobry na wszystko!
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <e...@g...com>
<a...@g...com>
<5af96de2$0$31362$65785112@news.neostrada.pl>
<9...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5af995e0$0$692$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5afbd15a$0$31351$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Fri, 18 May 2018 23:06:51 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.7.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 20
Message-ID: <5aff4069$0$690$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 217.99.219.138
X-Trace: 1526677609 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 690 217.99.219.138:57085
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380599
Ukryj nagłówki

W dniu 16.05.2018 o 18:01, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>
>> BTW Pamiętam, że w dzieciństwie, no... wczesnej młodości, jak zależało
>> mi na zgęstnieniu śmietany, dodawałam do niej soku z cytryny. Efekt był
>> niemal natychmiastowy.
> U nas w domu praktykowano zwyczaj polewania sałaty śmietaną doprawioną
> sokiem z cytryny. Mocno doprawioną. Może tam jeszcze odrobina cukru
> była -- nie wiem.

U nas podobnie. I odrobina cukru też była.

> Nie pamiętam by takie mieszanie powodowało radykalne
> zgęstnienie. Raczej gładki sosik z tego wychodził.

Nie zawsze udawało się kupić śmietanę odpowiedniej gęstości, a sok z
cytryny ją zagęszczał. Oprócz dodawania smaku oczywiście.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.05 Marcin Debowski
19.05 d...@g...com
19.05 XL
19.05 Jarosław Sokołowski
19.05 XL
19.05 Trybun
19.05 Trybun
19.05 XL
19.05 XL
20.05 Marcin Debowski
20.05 XL
22.05 Jarosław Sokołowski
22.05 XL
22.05 stefan
22.05 d...@g...com
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?