Data: 2011-02-09 12:12:29
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: slawek7 <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziękuję Wam za odpowiedż.
Czy ten krem z jajakami na parze robi sie tak że do ubitych jajek i
wystudzonych dodaje się masło czy maśło trzeba ososbno utrzec do
białości i potem do niego stopniowo dodać mase jajeczną?
Co w przypadku zważenia kremu czy jest on odporny na to?
A wracając do tego o kóry ja pytałem to cukiernia robi coś takiego i
chyba bali by się o zatrucie wiec aż tak źle nie jest.
Pozatym jest on chyba łatwiejszy, szybszy i mniej pracochłonny od tego
na parze?
Krem z budyniem jest dość ciężki.
nie wiem jak ten z jajakami parzonymi ale ten o który pytam jest
lekki, nie czuć tak że jest tłusty w porównaniu z kremem na samym
maśle.
|