Data: 2011-02-09 17:32:26
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
JBP wrote:
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:yfwerofjgp1h$.onqdn3dyw2xi$.dlg@40tude.net...
>>
>> Wg mnie ten krem ze śmietaną nie nadaje się na klasyczny tort, no, może
>> do wylożenia na biszkopt z owocami.
>
> Do przełożenia tortu jest IMO trochę za miękki. Można ewentualnie dodać
> jakiś "usztywniacz", jeśli ktoś lubi.
Nie jest za miękki. Tylko po utarciu trzeba go schłodzić trochę. No i moze
ma znaczenie, że jeszcze nie miałam okazji robic go z tego, co w sklepach
figuruje pod nazwą "śmietana", być może z tym czymś nie trzyma się tak
dobrze.
J.
|