Data: 2011-02-09 22:39:11
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: Ruda102 <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-02-09 19:59, Ikselka pisze:
>> zanurzyć na moment we wrzątku...
> To nie daje stu procent pewności - jeśli jajka mają mikrouszkodzenia,
> których gołym okiem wszak nie zauważysz, to i tak są całe zainfekowane,
> przecież zawierają wodę, najlepsze środowisko dla bakterii.
Woda nie jest najlepszym środowiskiem dla bakterii. Bakterie w wodzie -
uwaga, tadam! - PĘKAJĄ :))) Ponieważ jest roztworem hipotonicznym.
Za to na podłożu jajowym Loefflera można wyhodować nawet tak wybredne
mikroorganizmy jak prątki gruźlicy.
--
Co masz zrobić dzisiaj, zrób pojutrze,
będziesz mieć 2 dni wolnego.
|